Kryssning, Södra Karibien  (Globetrotter/RCI, 040105-040116)
Avresa Arlanda 4/1, 2004 via Chicago till Miami, Florida.

Miami, Florida:
Vi övernattar natten innan kryssningens avgång på Dorchester Hotel, bra beläget nära till bl.a. South Beach och Art Deco-kvarteren i Miami. På förmiddagen innan avgång strosar vi på South Beach, går lite i shopping- kvarteren och ser oss om lite i allmänhet.

Dag 2, Till havs:
Första dagen till havs används till att "utforska" båten, aktiviteter, matställen etc. På kvällen ser vi en show i den stora "teatern", Pacifica Theatre.

Dag 3, Till Havs:
Dagen tillbringas ombord med att sola, bada bubbelpool och bara koppla av. På kvällen är det återigen showdags.

San Juan, Puerto Rico:
Vårt första stopp ör San Juan där vår kryssning år 2003 utgick ifrån. Vi börjar dagen med en utflykt till Condado Beach strax utanför centrum där vi badar. Efter en lunch på båten tillbringar vi eftermiddagen med att shoppa lite i de gamla delarna av staden, Old San Juan, som restaurerats väldigt fint. Vi hinner också med inköp av billig rom i terminalbyggnaden innan vi går ombord på båten igen.

Charlotte Amalie, St. Thomas:
Även St. Thomas besökte vi under förra årets kryssning, vi väljer därför en annan strand i år, Coki Beach på östra sidan, som visar sig vara minst lika bra, och dessutom med mindre folk, än välkända Magens Bay. Här ligger också ett slags Sea Aquarium som Roger och jag besöker och där vi bl.a. får se mindre hajar, rockor etc.

St. John´s , Antigua:
Också St. John´s och Antigua var med på förra årets kryssning, i år väljer vi ...... istället för ....... Efter några timmars solande o badande på en underbar vit strand, spenderar vi sn stund med att shoppa lite souvenirer i hamnområdet.

Castries, St. Lucia:
St. Lucia är den första "nyheten" på årets kryssning. Ön visar sig vara väldigt fin på alla sätt, inte minst vad gäller stränderna. Vi tar en taxi ut till ...... där vi solar o badar på ännu en underbar, kritvit, karibisk strand.

Philipsburg, St. Maarten:
St. Maarten är återigen ett kärt återseende. I år väljer vi en strand på västra sidan om centrum, där vi solar o badar ett par timmar. Vi tar sedan taxi tillbaks till hamnområdet där vi shoppar lite souvenirer, kläder och rom innan vi går ombord på båten igen.

Dag 9, Till havs:
Till havs med solande och diverse aktiviteter. På eftermiddagen går vi för att lyssna på kaptens informationsmöte, där man bl.a. får lite fakta om båten, hur den byggdes osv. Mycket intressant. På kvällen show.

Labadee, Haiti:
Labadee på Haiti är ett nytt stopp för oss. RCI äger en del av denna ö privat, där de bl.a. upprättat fasta matställen och vattensportcentra. Här finns ett flertal mindre stränder att välja bland, vi väljer Barefoot Beach. Båten ligger i viken alldeles utanför och det är en mäktig och vacker syn att se den från stranden. Tyvärr har vi lite otur och efter lunch börjar det regna, vilket tyvärr inte avtar, så vi bestämmer oss för att åka tillbaks till båten efter det att vi shoppat lite souvenirer, däribland två fina tavlor.

Dag 11, Till Havs:
Dagen tillbringas ombord med att sola, läsa en bok och bara koppla av. Vi spelar även minigolf och jag passar dessutom på att prova på klätterväggen på båten. På kvällen är det avslutningsshow.

Efter att ha gått iland väntar buss till Miami International Airport för flyg till Chicago O´Hare. Där byter vi flyg för att sedan göra en ca 8 timmar lång flygning med SAS hem till Sverige och Stockholm Arlanda igen.

Mer om resmålet:
Utflykter & sevärdheter
Fakta info & Karta
Tips & synpunkter

Länkar:
Globetrotter
Royal Caribbean International
Your Internet Guide to the Country of Puerto Rico!
Welcome to Caribbean Online
Welcome to St. Martin/St. Maarten
Antigua & Barbuda - Official Travel Guide
Virtual VI Guide to St. Thomas, US Virgin Islands

BETYGSYSTEM:
= Dåligt. Bortkastade pengar.
= Inget vidare. Hit återvänder jag inte.
= Bra. Hyfsat resmål för pengarna.
= Mycket bra. Hit kan jag tänka mig att återvända.
= Suveränt! Så bra som det nånsin kan bli.